Pasta twarogowa

Śniadanie, Kolacja
Łatwy
15 min
2

Twaróg jest doskonałym źródłem białka, w połączeniu z olejem z pestek dyni tworzy bogatą w wartości odżywcze pastę.

Czego potrzebujesz:

  • 200 g twarogu lub serka śmietankowego
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku – obrany
  • 3 łyżki pociętego świeżego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofam
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

W malakserze umieścić wszystkie składniki (oprócz szczypiorku) i miksować 5 minut, następnie dodać szczypiorek i wymieszać łyżką.

Autor: Sara Mazurkiewicz, http://www.pieczarkamysia.blox.pl

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy nierafinowany

Olej arganowy nierafinowany

Olej arganowy nierafinowany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję