Pasta orzechowa na kanapki

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
15 min
2

Prosta, zdrowa pasta orzechowa jest  doskonałym dodatkiem na chleb. 

Czego potrzebujesz:

  • 25 dkg twarogu półtłustego
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki oleju z orzechów włoskich Oleofarm
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka miodu
  • garść rodzynek

Przygotowanie:

Twaróg ugnieść widelcem w miseczce. Orzechy utłuc w moździerzu lub rozdrobnić nożem. Dołożyć do twarogu. Dodać olej i majonez. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać miód oraz wsypać garść rodzynek. Wymieszać. Pastą smarować pieczywo.

Autor: Katarzyna Gontowicz, http://www.domowe-potrawy.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

LenVitol – Len mielony – mielone nasiona lnu

LenVitol – Len mielony – mielone nasiona lnu

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję