Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
2
Świetnie propozycja, uzupełniająca dietę wegańską w białko. Idealnie nadaje się kanapek na śniadanie lub kolację.
Czego potrzebujesz:
- 0,5 szklanki suchych nasion białej fasoli
- łyżka oleju z pestek dyni Oleofarm
- łyżka zmielonego siemienia lnianego (opcjonalnie)
- łyżka zmielonego sezamu
- łyżka wody (u mnie woda z ogórków kiszonych)
- łyżeczka chrzanu
- ząbek czosnku
- posiekana zielona cebulka
- szczypta natki pietruszki i koperku
Przygotowanie:
Fasolę ugotować do miękkości, a gdy przestygnie zmiksować ją lub zblendować na gładką masę. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i sezam oraz wodę z ogórków i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek, zieloną cebulkę oraz natkę i koperek i jeszcze raz przemieszać.
Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/