Ostra zielona wegańska pasta fasolowo-chrzanowa

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
2

Świetnie propozycja, uzupełniająca dietę wegańską w białko. Idealnie nadaje się kanapek na śniadanie lub kolację. 

Czego potrzebujesz:

  • 0,5 szklanki suchych nasion białej fasoli
  • łyżka oleju z pestek dyni Oleofarm
  • łyżka zmielonego siemienia lnianego (opcjonalnie)
  • łyżka zmielonego sezamu
  • łyżka wody (u mnie woda z ogórków kiszonych)
  • łyżeczka chrzanu
  • ząbek czosnku
  • posiekana zielona cebulka
  • szczypta natki pietruszki i koperku

Przygotowanie:

Fasolę ugotować do miękkości,  a gdy przestygnie zmiksować ją lub zblendować na gładką masę. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i sezam oraz wodę z ogórków i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek, zieloną cebulkę oraz natkę i koperek i jeszcze raz przemieszać.  

Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

LenVitol – Olej lniany

LenVitol – Olej lniany

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję