Kurczak – garam masala

Obiad
Łatwy
25 min
3

Kurczak w pikantnym i wyrazistym sosie, który z pewnością znajdzie sobie wielu zwolenników.

Czego potrzebujesz:

  • pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka
  • 1 duży kubek jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka garam masali 
  • 1 łyżka soli 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki oleju ryżowego Oleofarm
  • 1 cebula
  • 1 marchewka

Przygotowanie:

Pierś z  kurczaka pokroić na kawałki. Jogurt wymieszać z olejem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać garam masalę, sól, wegetę i wymieszać. Kawałki mięsa włożyć do przygotowanej marynaty i zostawić na kilka godzin. Kawałki mięsa smażyć na rozgrzanym oleju, dodać zeszkloną cebulę i pokrojoną marchewkę, dolać trochę wody i dusić do miękkości na małym ogniu.

Autor: Bożena Pieślak, http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.co

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Olej z lnianki

Olej z lnianki

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję