Kurczak w pikantnym i wyrazistym sosie, który z pewnością znajdzie sobie wielu zwolenników.
Czego potrzebujesz:
- pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka
- 1 duży kubek jogurtu naturalnego
- 1 łyżka garam masali
- 1 łyżka soli
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju ryżowego Oleofarm
- 1 cebula
- 1 marchewka
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Jogurt wymieszać z olejem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać garam masalę, sól, wegetę i wymieszać. Kawałki mięsa włożyć do przygotowanej marynaty i zostawić na kilka godzin. Kawałki mięsa smażyć na rozgrzanym oleju, dodać zeszkloną cebulę i pokrojoną marchewkę, dolać trochę wody i dusić do miękkości na małym ogniu.
Autor: Bożena Pieślak, http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.co