Kurczak – garam masala

Obiad
Łatwy
25 min
3

Kurczak w pikantnym i wyrazistym sosie, który z pewnością znajdzie sobie wielu zwolenników.

Czego potrzebujesz:

  • pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka
  • 1 duży kubek jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka garam masali 
  • 1 łyżka soli 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki oleju ryżowego Oleofarm
  • 1 cebula
  • 1 marchewka

Przygotowanie:

Pierś z  kurczaka pokroić na kawałki. Jogurt wymieszać z olejem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać garam masalę, sól, wegetę i wymieszać. Kawałki mięsa włożyć do przygotowanej marynaty i zostawić na kilka godzin. Kawałki mięsa smażyć na rozgrzanym oleju, dodać zeszkloną cebulę i pokrojoną marchewkę, dolać trochę wody i dusić do miękkości na małym ogniu.

Autor: Bożena Pieślak, http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.co

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję