Smaczna i zdrowa zupa z dyni, jest źródłem wielu witamin.
Dynię pokroić w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki i marchewkę również pokroić na kawałki wielkości kawałków dyni. Pora pokroić w plastry. Warzywa zalać wodą i przecierem, gotować 10 minut. Po 10 minutach dosypać kaszę gryczaną i gotować kolejne 10 minut. Zmiksować blenderem, dodać przyprawę curry, paprykę, sól do smaku. Całość schłodzić. Krem podawać polany olejem sezamowym, z dodatkiem pieczywem.
Autor: Katarzyna Czołczyńska, http://www.pokrojonedoprawione.sos.pl
Organizm produkuje witaminę D na drodze syntezy skórnej, pod wpływem promieniowania słonecznego UV. W okresie jesienno-zimowym synteza witaminy D w skórze jest ograniczona z powodu zmniejszonego nasłonecznienia.
Zobacz artykułyBlu to linia preparatów zawierająca wyjątkową kompozycję składników, opartą na podwójnie standaryzowanym na zawartość polifenoli ...
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.