Jajka faszerowane awokado

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
25 min
2

Faszerowane jajka, to pomysł nie tylko na Wielkanoc. Będą doskonałą przystawką na imprezę czy niedzielne, późne śniadanie. 

Czego potrzebujesz:

  • 6 szt. jajek na twardo
  • 1 dojrzałe duże awokado 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju z awokado Oleofarm
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • świeży tymianek

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przetnij na pół. Żółtka przełóż do blendera, dodaj pozostałe składniki i krótko miksuj do ich połączenia. Gotową pastą faszeruj jajka. Danie należy przyrządzać na krótko przed podaniem, aby zachować ładny, zielony kolor awokado.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z lnianki

Olej z lnianki

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję