Domowe masło orzechowe

Śniadanie, Lunch
Łatwy
15 min
2

Własne masło orzechowe jest zdrowym i smacznym dodatkiem do chleba. Przepadają za nim dzieci i dorośli. 

Czego potrzebujesz:

  • szklanka orzeszków ziemnych solonych
  • 2 łyżki oleju arachidowego Oleofarm
  • 2 łyżeczki cukru pudru 

Przygotowanie:

Zmielić orzechy, dodać olej i cukier puder. Całość zmiksować blenderem do pożądanej konsystencji. 

Autor: Katarzyna Puczyńska, http://www.notatnikkulinarny.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Len mielony – mielone nasiona, 450g

Len mielony – mielone nasiona, 450g

Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję