Składniki:
buraki 145 g
rukola 30 g
oliwa z oliwek 40 g
migdały 10 g
ser feta 10 g
Sposób przygotowania:
Buraki umyć, obrać, owinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze 200ºC przez około 40-45 minut do miękkości. Następnie pokroić go na cienkie plasterki i ułożyć je na rukoli. Posypać migdałami i pokruszonym serem feta oraz polać oliwą.
Kaloryczność posiłku = 495 kcal
Dieta ketogenna jest dietą radykalnie niskowęglowodanową, której głównym założeniem jest tak znaczne ograniczenie spożycia węglowodanów przy jednoczesnym zwiększeniu podaży tłuszczu, by wprowadzić organizm w stan ketozy.
Zobacz artykuły i przepisyBlu to linia preparatów zawierająca wyjątkową kompozycję składników, opartą na podwójnie standaryzowanym na zawartość polifenoli ...
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.