Węgorz wędzony w sosie kurkowym

Obiad
Łatwy
45 min
2

Składniki:
węgorz wędzony 100 g

sos :
kurki 30 g
śmietana 18%  60 g
masło klarowane 15 g
cebula 30 g
koperek 2 g
natka pietruszki 2 g

Sposób przygotowania:
Sos: umyte i oczyszczone kurki przełożyć na suchą patelnię i odparować płyn, dodać masło klarowane i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć ok. 6 min., a następnie dodać posiekaną zieleninę i śmietanę. Gotować przez chwilę do momentu, aż połowa płynu odparuje. Doprawić solą i odrobiną pieprzu.
Porcję wędzonego węgorza wyfiletować, usunąć skórę i podgrzać w piekarniku rozgrzanym do temp. 80°C.
Na talerz wyłożyć sos z kurek, a na nim ułożyć ciepłego węgorza.

Kaloryczność posiłku = 589 kcal

Dieta ketogeniczna

Dieta ketogenna jest dietą radykalnie niskowęglowodanową, której głównym założeniem jest tak znaczne ograniczenie spożycia węglowodanów przy jednoczesnym zwiększeniu podaży tłuszczu, by wprowadzić organizm w stan ketozy.

Zobacz artykuły i przepisy

Dekarcenal 2:1

Dekarcenal to środek przeznaczony do częściowego zastępowania posiłków osób dorosłych będących na dietach niskowęglowodanowych.

Dowiedz się więcej

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję