Carpaccio z buraków

Lunch, Kolacja
Średni
60 min
3

Składniki:

  buraki 145 g
  rukola 30 g
  oliwa z oliwek 40 g
  migdały  10 g
  ser feta 10 g

Sposób przygotowania:
Buraki umyć, obrać, owinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze 200ºC przez około 40-45 minut do miękkości. Następnie pokroić go na cienkie plasterki i ułożyć je na rukoli. Posypać migdałami i pokruszonym serem feta oraz polać oliwą.

Kaloryczność posiłku = 495 kcal

Dieta ketogeniczna

Dieta ketogenna jest dietą radykalnie niskowęglowodanową, której głównym założeniem jest tak znaczne ograniczenie spożycia węglowodanów przy jednoczesnym zwiększeniu podaży tłuszczu, by wprowadzić organizm w stan ketozy.

Zobacz artykuły i przepisy

Dekarcenal 2:1

Dekarcenal to środek przeznaczony do częściowego zastępowania posiłków osób dorosłych będących na dietach niskowęglowodanowych.

Dowiedz się więcej

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję