Poznaj nasze produkty

Nasze oleje powstają ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Dzięki temu zachowują swoje cenne składniki odżywcze, zwłaszcza niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT). W kolekcji Oleje Świata znajdziecie także oleje rafinowane, które doskonale nadają się do stosowania na ciepło, również do smażenia i duszenia, pozwalając zachować naturalny smak potraw. Oleje stanowią doskonały składnik sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw oraz innych potraw na zimno. Sprawdzą się także jako dodatek do lodów, ciast, ryżu i deserów owocowych. W naszej ofercie znajdziecie m.in. oleje: lniany, krokoszowy, konopny, z pestek dyni, awokado, sezamowy, z orzechów laskowych czy z ostropestu, a także oliwę z oliwek extra virgin. Niech będą dla Was inspiracją do wielu smacznych i zdrowych pomysłów kulinarnych.

lub

Oleje świata

Olej z ostropestu otrzymywany jest z wysokiej jakości owoców ostropestu plamistego metodą tłoczenia na zimno. Olej ten charakteryzuje się delikatnym aromatem.
slide

Olej z ostropestu

Oleje świata
slide

Olej arganowy

Oleje świata
Oleje świata: Olej z awokado, Olej z pestek dyni, Olej sezamowy, Olej z orzechów włoskich, Olej konopny
slide

Odkryj 5 smaków świata

Oleje świata
slide

Olej krokoszowy

Oleje świata
slide

Olej lniany

Oleje świata
slide

Olej z awokado

Oleje świata
slide

Olej arachidowy

Oleje świata
slide

Olej sezamowy

Oleje świata
slide

Olej z orzechów laskowych

Oleje świata
slide

Olej z orzechów włoskich

Oleje świata
slide

Olej z pestek dyni

Oleje świata
slide

Olej słonecznikowy

Oleje świata
Nasz olej powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno.
slide

Olej rzepakowy

Oleje świata
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
slide

Oliwa z oliwek

Oleje świata
Olej tłoczony na zimno z nasion konopi charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jest jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
slide

Olej konopny

Oleje świata
lej nasz uzyskiwany jest ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany kukurydzy metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i złocisto-pomarańczowym kolorem.
slide

Olej kukurydziany

Oleje świata
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych.
slide

Olej z pestek winogron

Oleje świata
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej.
slide

Olej ryżowy

Oleje świata