Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Masa netto: 450 g

Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym to produkt uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu. Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak.

Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym doskonale sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych. Można nią również obsypać formę do pieczenia ciasta. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw, porównywalnie do efektów użycia mąki, a gotowane dania zyskują przyjemną chrupkość.

Bułka tarta z ze złocistym lnem mielonym sprawi, że przygotowane z nią potrawy nabiorą nowego, wyjątkowego smaku.

Składniki: bułka tarta pszenna – 50% (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania – 50%.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna (energia) 

1470 kJ/350 kcal

Tłuszcz, w tym:

5,9 g

    kwasy tłuszczowe nasycone

1,6 g

Węglowodany, w tym:

40,5 g

    cukry

2,8 g

Błonnik

21,0 g

Białko

23,1 g

Sól

0,8 g

 

Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i przewiewnym miejscu.

Masa netto: 450 g

 


Polecane produkty

slide

Olej arganowy 100 ml

Inne produkty
slide

Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Inne produkty
Nasz naturalny, nierafinowany cukier trzcinowy uzyskiwany jest z soku trzciny cukrowej. Typ Demerara to wykwintny cukier o złocistym kolorze i delikatnym karmelowym smaku, który idealnie komponuje się ze smakiem aromatycznej kawy i herbaty.
slide

Cukier trzcinowy

Inne produkty
KSYLITOL to substancja pochodzenia naturalnego pozyskiwana z drewna twardego brzozy i buku, która może być stosowana jako substytut zwykłego cukru.
slide

Ksylitol

Inne produkty